Supă de legume cu găluşte

de ionix in Supe, 19 Oct 2010 | 7605 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru supa:
  • 4 morcovi
  • 5 rosii
  • 100 ml suc de rosii
  • 3 cepe
  • o bucatica de telina
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde
  • sare, piper
  • o lingura cu ulei de masline
  • o legatura de patrunjel
  • 3 l de apa
  • pentru galuste:
  • doua oua
  • o lingura cu apa minerala
  • 7-8 linguri rase cu gris
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă de legume cu găluşte:

Dupa ce am curatat si spalat legumele, le pregatim astfel: ceapata taiata cubulete, ardeii taiati cubulete, morcovul taiat cubulete, telina lasata intreaga. Intr-o oala punem apa la fiert, cand a inceput sa clocoteasca punem toate legumele in apa impreuna cu cozile de la patrunjel legate. Rosiile nu se pun inca.

Intre timp punem intr-un alt vas apa la fiert.  Cand a inceput sa clocoteasca, bagam rosiile timp de 10-15 secunde in apa fierbinte si apoi le scoatem intr-un bol cu apa rece. Rosiile se decojesc si se taie cubulete. Cubuletele de rosii se toarna peste legumele care clocotesc si lasam la foc mediu. Dupa vreo 30 de minute adaugam uleiul, sucul de rosii, sarea si piperul. Se lasa la foc mic sa fiarba. Cand legumele sunt  fierte ne apucam de facut galusetele, dar inainte mai punem sare(dupa gust)

Preparare galuste:

Ouale se bat bine si se amesteca usor cu grisul, turnati lingura cu lingura. Dupa ce am incorporat, adaugam apa minerala.  Compozitia nu trebuie sa fie nici prea vartoasa si nici prea moale (a se vedea poza). Ele se toarna imediat in supa, dar inainte de a le pune trebuie sa adaugam cateva linguri cu apa rece in supa. Forma galustelor se da adaugand in supa compozitia cu lingura, umpli doar jumatate de lingura. Se lasa inca vreo 8-9 minute, cu un capac deasupra, si apoi se serveste.

Se serveste cu patrunjel proaspat tocat.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

galustele se pun in supa imediat cum ai facut compozitia, nu lasa sa stea pentru ca se vor intari galustele.

2

Rolul apei reci in supa este de a stopa fierberea iar galustele sa creasca frumos.

3

telina si cozile de patrunjel se scot din supa

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă de legume cu găluşte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

ionix 1

19.10.2010, 23:14

@Vero... a fost... dar mie mi-a ramas gandul la platica ta

mihaelar63 1

20.10.2010, 16:36

am invatat ceva astazi , chestia cu apa minerala nu o stiam

raducu0207 1

04.11.2012, 11:22

superr

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
SUPA DE PEPENE CU MENTA